2.3.07

het middel tegen racistisch geweld

Voor een betere wereld zijn er middelen genoeg. Men moet ze slechts weten te vinden. Voor de properste was, de zachtste huid, de gemakkelijkste voeten. Een boom tegen kanker. De appel voor de dorst. Een tijger in uw tank ! De buitenlander in uw bende !
Houwhouw, deze blog is niet xenofoob. Integendeel! Au contraire! Im Gegenteil ! Stop een buitenlander in uw bende, en uw bende wordt halal, ze wordt vrij van ieder vooroordeel. Onder elke huid is alle bloed rood.
Zo maakt VRTnieuwsnet ons wijzer over de steekpartij tijdens het carnaval in Binche. Een ongeluk met een beetje geluk. De 17- jarige Yannick Amba-Bongelo wordt niet het zoveelste slachtoffer van racisme. Niet omdat er sprake is van een afrekening tussen bendes. Neen, neen. Omdat, volgens de procureur des konings Christian De Valkeneer, er geen sprake is van racistisch geweld, omdat er in de bende van de messteker mensen met buitenlandse oorsprong waren. Alah bonheur! Uit Maastricht wellicht. Maar weer een zorg minder voor het CGKR. Weer een concert minder. Een optocht minder. Een tuil bloemen minder. Een kaars. Doodgestoken en snel vergeten. Een pak van ons al te bloedend Belgisch hart. Heureusement. Racisme blijft het Vlaams misdrijf.

Labels: , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home