1.2.07

niet zonder check en bel 'ns

Peter Vandermeersch doet zijn best in . Morgen Beter
aflevering van 30 januari 2007 : hij gaat in de aanval tegen de dopingstorm van Het Laatste Nieuws. In De Standaard daarentegen werken journalisten ernstig.
<br><bgsound src="http://home.arcor.de/sterik/30jan07vermeerschopbasisvan.mp3" loop="infinite"><br> Peter Vandermeersch hoort bij "de media die hun job ernstig doen" zoals hij zelf zegt (hiernaast bij ' Vandermeersch' te beluisteren). In navolging van Wouter Vandenhautte haalt hij uit naar de Duitse 'schandaalkrant' de 'Bildzeitung'. Tegenwoordig heet bedoelde krant wel Bild. Als populairste krant van Duitsland liegt de lay-out er niet om; de diepgang eigen aan de Belgische kwaliteitskrant zoekt men er vergeefs. Waarheidsbetrachting is er geen prioriteit, schril in tegenstelling tot de media waarbij Vandermeersch hoort. Van de Duitse, eerder rechts te positioneren krant, is slecht pulp te verwachten. Schandalen, laster en leugens! Peter Vandermeersch en Wouter Vandenhautte kunnen het weten. Hebben zij een abonnement op Bild of vonden ze uit het jaar stilletjes een oude Bildzeitung op zolder ?
Voorzeker wacht BILD niet met het publiceren van een artikel totdat de waarheid ervan gemeengoed is geworden, maar waarschijnlijk laat BILD minder potjes onbedekt dan het onze correcte redacteuren lief zou zijn.
Tijdens zijn gesprek met dopingarts Chris Goossens, Marc Wauters en Katleen Cools greep Peter Vandermeersch even terug naar de "believers en de nonbelievers". Zo belanden wij in het jaar 2001, bij Dutroux, X1,X2,X3,X4, Nihoul, netwerken, pedoverhalen, beloofde onderzoek en proces, doofpot.
En ook bij De schaamte van een broodrooster, bij de intimidatie van Frank Thevissen (PDF op Doorbraak) of bij Stemmenkampioen, quo vadis? bij Hoegin. Peter Vandermeersch prijst niet alleen zichzelf maar ook de redactie van De Morgen . Zoals David Geens liet weten zijn de hoofdredacteurs niet alleen machtig, volgens de beweringen van Yves De Smet, hoofdredacteur van de Morgen, de hoofdredacteurs komen en petit commité samen als ze iets in handen hebben dat de toekomst van ons land kan bepalen. Het Poupehange van Buyse, De Smet, Donckier, Hellemans, Rademakers, Remmerie,Van Den Driessche en Vermeersch ? Mag Vanderkelen er nog bij ?
Van het land proper te houden behouden ze echter geen wit vest. Journalisten dienen te spitten tot de waarheid boven komt. Of het gebrachte nieuws verwordt tot voer voor believers en nietbelievers, een geloofsovertuiging ! Vooral als het petit comité de opgedolven stank - evenwel in 's lands belang- eigenhandig heeft moeten onderspitten ?

(wordt vervolgt : in 's lands belang.)

Labels:

Links to this post:

Een link maken

<< Home