19.10.06

Een portie hersenspoeling

Gratis, maar niet voor niets, maakten enige verdraagzame filmmakers in samenwerking met de verenigde Belgische reclamefilmproducenten, CFP-Belgium (Commercial Film Producers – Belgium), het 0110-reclamespotje dat gedurende de hele maand september, televisiekijkend België teisterde, eveneens gratis.
Een best grappig 0110-spotje met Tom Van Dyck, begaafd acteur in het vertolken van griezeltypetjes, kende een zeer verdeeld succes. Het nieuwe spotje geschreven en geregistreerd door Jan Dellaert zou op geen zere tenen trappen.

Plot: Na telefonische oproepen trekken een bende allochs en een bende inboorlingenen vijandig tegen elkaar op. Nadat ze zich confronterend ontmoeten vallen ze lachend in elkaars armen. 0110 !

Het spotje van nog geen minuut lijkt minder dan het is. De roep om verdraagzaamheid verstopt echter meer dan één verhulde boodschap.


Telefonisch oproep voor deelname aan relletjes. Bekend bij bepaalde allochs en hooligans.
Raar : De groep inboorlingen bestaat niet uit hooligans, maar uit gewoon volk.
Wanneer verzamelde het gewone volk zich voor opstootjes ?

Raar : In het zog van de het gewone volk worden twee fietsen vernield.Raar : Een zakenman wordt (gesuggereerd) door de blanke groep onder de voet gelopen.

Raar
: Tussen de blanke relschoppers een witte boord !
Onbewust wordt de kijker opgezadeld met bedrieglijke verwijten.
Racisme wordt niet geschuwd.
Eigen volk eerst bekladden, dat is de leuze.

Dat de gratis filmmakers zich maar niet begeven aan de verfilming van de sprookjes van moeder de gans! Die bevatten minder onwaarheid dan hun gratisverhaal.

Joseph Göbels is passé. Zwarter wassen dan zwart doet met nu dagelijks op Tv. Met dank aan de CFP.

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home