21.9.06

Roodblauw geschipper.


Het is niet zoals sommigen denken. Nadat zij 1/3 of 2/3 van hun straf hebben uitgezeten, zwaait voor hen de poort naar de vrijheid niet automatisch open. Een Belgische gevangenis is geen warenhuis. Nadat instantie op instantie wikt, is het een alleenheerlijke minister die beschikt. En iets langer dan in de Colruyt zwaait ze open.Wijd. De deur. De vrijheid. Niet naar ieders zin.

De minister, madame Laurette Onkelinx , in al haar goedertierendheid, lijkt voor velen eerder een goeder - treiter- geit.
Lief lachend voor de kameraadjes . Grimmig ijzig tegen de rest.
Zwierig Frans. Schanddadig Nederlands.
Op het schild verheven. In de grond geboord.

Vooruitziend - zoals politiekers zijn- krijgt zelfs de kleinste dorpsmatroos in de gaten dat het VLD-schip recht op een ijsberg afstoomt. Op 8 oktober moet het orkest nog spelen. Dus vlug het roer gewend !
Tot op 1 januari 2007 heeft Madam nog het wettelijk recht om eigenzinnig en willekeurig bepaalde gevangenen vast te houden of liever ook niet. De VLD vraagt Madam Onkelinx vriendelijk om van dat recht geen gebruik meer te maken.

Maar ook voor La Onkelinx zijn het verkiezingen. Zij houdt koers op het Burgemeesterschap van Schaarbeek. Waarom zou ze , al is het amper voor 100 dagen , verzaken aan een deel van haar justitiële bevoegdheid ?
Om Maîtresse d' Hôtel de Ville de Schaerbeek te worden kan Madame Laurette de tegenwind van ‘les sales Flamins' best gebruiken. Alors, haar dikke NON/NEEN aan de wens van de VLD !

Dus zal de VLD , samen met de oppositie, op 12 oktober, haar vertrouwen ontzeggen aan Laurette Onkelinx . De VLD zal ditmaal woord houden als naar gewoonte.
De Vlaamse (ach ja) Liberalen zullen hard blijven blazen, tot 8 oktober.
Madam Laurette Onkelinx zet haar grote zeilen op , ook tot 8 oktober.

Na 8 oktober keert de luwte weer, het sop is geen regeringscrisis waard.
La Onkelinx heeft de zeilen gestrekt. Werd ze de burgermoeder van alle Schaarbeekse ezels ?
De Compagnie Verhofstadt geniet op 12 oktober weer aller vertrouwen.
Met vereende kracht vooruit. Tijd voor de begroting. Het volgend geschipper.

Labels: , , , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home