27.9.06

De uitdrijving.

Racistische principes troef op het Brussels stadshuis ?
Woorden van de kabinetschef van burgemeester Freddy Thielemans, Philippe Close (In GVA DS HLN):
"We kunnen niet toelaten dat deze wijk in rep en roer wordt gebracht door een probleem dat van buiten de wijk afkomstig is ."
Gisteren, na het vallen van de avond, kregen de straatrellen van eergisteren hun vervolg. Brandstichting, vernieling, plundering. Ten langen leste greep de politie in.
(Ook volgens voornoemde gazetten):
"Enkele van de gearresteerde personen zullen mogelijk gerechtelijk worden aangehouden , zo luidt het."
Aha mogelijk!
Mogelijk maar eigenlijk onnodig.
Want Phillipe Close heeft de legervliegtuigen al geboekt, 'het probleem van buiten de wijk afkomstig ' wordt afgevoerd. Enkele reis zuidwaarts.
De ultieme verkiezingsstunt om het Vlaams Belang bij het oud vuil te zetten!
--------------------------------------------------------------------------------
Feitelijk te ernstig om mee te lachen. Al is en blijft wat met het gerechtelijk beleid te maken heeft een lachertje. De regering regeert weer in grote enigheid en verstandhouding. Je moet er maar opkomen: "Slachtoffers krijgen inspraak bij de toekenning van penitentiair verlof."
Weinig comfortabel voor onbuigzame slachtoffers, voor hun auto's, hun huizen ! Een probleem van buiten hun wijk afkomstig zou zich immers kunnen stellen. Bedreiging vanwege familie, kennissen en andere aanhangers van misdadigers wordt niet ondenkbaar. Misschien kan Phillipe Close er ook een mouw aan passen.

Labels: , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home