15.1.07

Zwijgen en voor u kijken

Johan Vande Lanotte volgens Het Volk :
De andere partijen moeten hun eigen keuzes maken. Voor sp.a betekent het verlengd open houden van centrales zoveel als nu snel geld incasseren over de rug van de toekomstige generaties. Dat is en blijft voor ons onbespreekbaar.


En geld incasseren dat doen de socialistjes niet graag noch op noch over de rug van de toekomstige generaties

Tenzij om de begrotingsput te dichten door nationaal erfgoed te verkwanselen aan de immobiliensector . De rug van de toekomstige generatie wordt die van een huurder en niet langer die van een huisbaas.

Tenzij om jaar na jaar zich vast te klampen aan uitgaven die het systeem bestendigen.
  • Transfers die in het zuiden ten goede komen aan zich in overvloed wentelende sjoemelaars die ermee gebaat zijn als het proletariaat uit hun handen moet komen eten, door massale aanstelling in overheidsdiensten, toewijzing van brugpensioenen, werklozensteun en leefloon. Daarnaast de controle op fraude beperken om (het soms levensnoodzakelijk!) zwartwerk weinig of niet te penaliseren.
  • Het koninklijk cirkus, de representatiekosten van staatsdienders, subsidiering van evenementen zonder algemeen nut.
  • Het instandhouden van overheidsdiensten, meer voor zichzelf dan voor het openbaar nut.
  • Een in alle overheidssectoren toegepast begrotingssysteem dat afstraffend werkt als het voorziene bedrag niet jaarlijks wordt opgesoupeerd. ( De marine spendeerde haar jaarlijkse overschotten aan haar prinselijke Zeevaarder, om te voorkomen dat hun toekomstige geldmiddelen beknot werden. Inderdaad zo goed als niets op de kap van komende generaties!)
  • Het behoud van belastingen die de werkgelegenheid in eigen streek afremt.
  • Een asielbeleid dat magnetisch werkt op economische vluchtelingen, dat de sociale en economische integratie van allochtonen niet bevorderd, teveel allochtonen de kans ontneemt om zich los te maken van de verstrekkers van (parastatale) overheidssteun. Tot de dag waarop de allochtone medeburger financieel onafhankelijk is en zich belezen bevrijdt uit de omhelzing van de (islamvijandige want athe├»stische en links moralistische) Belgische socialisten, wordt de hoge kostprijs van de immigratie ruimschoots goed gemaakt door het plezier aan rode verkiezingstafels. Maar natuurlijk op niemands kap, niet over de rug van toekomstige generaties !
  • Lezer u leest een blog, U wenst toch geen heel boek.
Het radioactief afval, daar zitten wij mee, al jaren. Niemand had er last van. Het bijt niet, ontploft niet. Het doet geen kwaad. Of smeert er iemand rattenvergift op het brood ?
Wij hebben tot op vandaag veel te veel betaald voor de elektriciteit geleverd door de Belgische kerncentrales. Er zijn nog miljarden aan te verdienen. Die miljarden kunnen ten goede komen aan toekomstige generaties; tel gerust uw eigen pensioentje erbij.
Johan Vande Lanotte als voorzitter van de SP.a is de demagoog, de volksmenner, uit op stemgewin zeg winstbejag. Zoals de daden van veel politici, wordt wat hij zegt ingegeven door politiek op zeer korte termijn. Zijn beste propaganda is die welke door het grootste aantal gelovigen wordt geslikt. Het glijmiddel ervoor werd tot in den treure aangereikt door groene profeten, windmolens kwamen in de plaats van hun groene sokken. Waarom niet, lang leve de wollen sokken, en lang draaie de groene windmolens ! Maar hoeft de brave kiezer daarom te worden volgestopt met eenzijdige onzin ?
Is al de rest echt onbespreekbaar, mijnheer Johan Vande Lanotte? Professor aan de Universiteit van Gent, universeel kritisch open geest 2007 ? Of 1905, zuster Hegemonia, Kakschool van Eerste Plicht en mondje dicht en van klappen in de handjes van klappen, klappe, klap ?
Onbespreekbaar!

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home