25.1.07

zot zotter zotst

Waarom de tijd voor nieuwjaarsrecepties zich laat rekken? Er valt te rapen, gratis zien en gezien worden, horen en gehoord, klap met achterklap. Op koninklijke recepties wordt het zoals in de ruimte: Er is geen protocol meer ! De kroonprins zegt er eens goed zijn gedacht. Wie graag drinkt uit koninklijk glas mag de prinselijke kritiek niet versmaden.

Foto De Smet Van Den Driessche Gazet van Antwerpen

Kroonprins Philippe @redacteur De Morgen Yves Desmet :
" 'U ziet mij niet graag, maar ik zeg u, uw negatieve berichten zullen mij niet verhinderen mijn missie te volbrengen."

Kroonprins Philippe @redacteur VTM Pol Van Den Driessche:
" Ik eis dat u eerbied betuigt voor mijn functie en ontzag en respect toont voor dit huis. Anders kan het niet dat u hier aanwezig bent. Als u op dezelfde manier blijft berichten, bent u niet langer welkom.''

"U moet ontzag en respect voor mij hebben, want ik ben de volgende koning" aldus De Morgen. Die schrijft verder dat " de kroonprins ermee dreigde de journalisten persona non grata te laten verklaren aan het hof. Prinses Mathilde stond intussen aan Filips jas te trekken om hem weg te halen, maar het hielp niet. De prins schold de journalisten de huid vol."

Gelijk heeft de jongen, waarom doen alsof uw neus bloed ? Zijn het geen zotte journalisten die onbeschaamd naar papa's toastjes tasten, nadat zij eerst de monarchale zoon bij het brave volk gingen belasteren ?

Edoch Guy Verhofstadt zou de reactie van de prins Filip "ongepast" hebben genoemd. Diezelfde Guy Verhofstadt die er niet voor terugdeinsde redacteuren de levieten te lezen, die Guy Verhofstadt " heeft zijn grieven overgemaakt aan het paleis en heeft daarin zijn bezorgdheid geuit over de omgang van de prins met de pers". ( aldus Didier Seeuws, woordvoerder van de Premier.) Het kan nog zotter !

Pol Deltour, nationaal secretaris van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in Belgiƫ (AVBB) meent dat het een brug te ver zou zijn als het paleis de toegang zou ontzeggen aan erkende beroepsjournalisten : "Anders krijg je enkel een loyale en gezagsgetrouwe pers en dat staat gelijk met het muilkorven van de onafhankelijke pers". (belga) Een bak bier voor de overtreffende trap van zotst !

Muilkorven? Dat is om het bijten te beletten. Het bijten van de onafhankelijke pers? De Vlaamse - his masters voice - die dagen moeizaam kleurt en in vaal avondrood laat eindigen? Daarvan wil Pol Deltour beweren dat het bezit van vrijkaarten voor het koninklijk theater de condicio sine qua non is, voor een waarheidsgedreven journalistiek . Eerder werkt die overjaarse champagne van Laken nog verleidelijker op iedere journalist dan het bord met linzensoep.


Als de hoofden leeg zijn, hoe leeg is dan hun gevolg.
Michel Daerden, de Waalse minister die zich ten aanschouwe van heel de wereld als zat varken presenteerde, trekt duizende gloeiende fans naar zijn nieuwjaarsreceptie. Taaie Philippe kan er nog een lesje van leren.


Wie zich kleedt als clown is daarom nog niet het zotst. Vindingrijk is hij wel, de Joker van Hellevoetsluis. Hij kreeg zijn foto, waarop hij gegrimeerd staat als de Joker uit Batman, op zijn identiteitskaart!
Straal conform de Nederlandse wet, de wet in het hemdje gezet!
Van allen is hij wel het zotst...
...voor zover het slechts het uiterlijke betreft !

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home