23.1.07

Volgzame gazetten

Xenofobie is niet langer een angst. Het is een misdaad. Om niet uit de pas te lopen geeft de krant een draai aan de waarheid.
Snelbelg of Belg zal dat gastje wel heten. De Marokkaanse nationaliteit heeft hij in elk geval. Schuw om op lange tenen te trappen en vooral om - ochgoddekens toch - de enge zienswijze van een bepaalde partij geen voedsel te geven, etaleert men nog liever de misdadige Belg. Een titel als hieronder getuigt immers van onverdraagzaamheid, racisme, xenofobie, discriminatie, fascisme. Fataal moet hij leiden leidt hij tot haat, progroms, moord en genocide.

Geen krant die dit na de 1945 ooit zou durven afdrukken. Maar het gemene volk zoekt het gedane onrecht al te zelden in eigen rang! Zijn de geesten van velen reeds zo reddeloos verdorven? Of is de politiek correcte onnozelheid te ver gevorderd ? De politiek correcte onnozelheid reeds al te ver gevorderd ?
Het Belga-artikel in De Morgen van 22 februari 2007 heeft het achtereenvolgens over : "Leerling ...16-jarige leerling ...de jongeman ....door een leerling.De leerling hij drugs had verkocht... Hij dreigde ... De jongeman is gekend ... de jeugdige leeftijd van de leerling." (5x leerling, 2X jongeman, 2x hij). Krantenlezers, zoals ook de Vlaamse TV-kijkers, mogen niets weten over de identiteit van het jonge crapuul. Alsof dit hen ervan zou weerhouden om hun voorbarige, maar meestal juiste conclusies te trekken!

Steven De Bock in De Standaard van 23 februari 2007, breit verder aan het trieste verhaal:
"Schooldirecteur al tweede slachtoffer van leerling (16)... jonge dader voor gewapende mp3-diefstal...16-jarige leerling... De jonge dader ...De jongen ...de 16-jarige ... De jongeman ... De jongen had een keukenmes ... de jongen ... de leerling gevlucht. Hij .. hij opgepakt...jonge dader is afkomstig uit ex-Joegoslavië. Zijn familie woont al zeven jaar in België asielaanvraag zou al lang geleden afgewezen zijn, maar het gezin hoopt via regularisatie toch ...
De jongeman is geen onbekende ...hij betrokken zou zijn geweest bij de gewapende diefstal ... de 16-jarige dader... hij werd niet naar een jeugdinstelling gestuurd. Hij mocht na ondervraging weer naar huis omdat hij bleef ontkennen...De bewuste leerling ... hij . Hij ... hij wilde ... De jongen ... de jongeman ... zelfs het logo ,,School zonder Racisme''.. .. neergestoken werd door een jonge asielzoeker uit ex-Joegeslavië."

Oeioeioei wat krijgen we nu ? Tussen veel " jongen..., jongeman... en jonge dader..." onthult Steven De Bock zelfs tweemaal de waarheid. Te laat! Velen blijven zitten met hun vermoeden dat de dader een Marokkaan was. Anderen schudden nu Bosniërs, Serviërs, Kroaten, Kosovaren in eenzelfde zak. Allemaal crapuul ! Neen simpelaars, overal loopt er gespuis, loopt het gedrag van kinderen uit de hand, zijn er brave mensen, zijn er mensen in nood. Toch zijn misdadigers nog geen slachtoffers, zij zijn verantwoordelijk en zij hebben heel veel goed te maken. Maar hoog boven het straatgewoel, ver van de kleine en de grote misdaad, schuilen laffe vertegenwoordigers van de Belgische democratie, met wetten die ontoepasbaar worden gemaakt.
Het was goed dat de wetgever de impulsieve aankoop van vuurwapens heeft bemoeilijkt; maar hooivorken laten zich nog altijd vinden. Het gemeen ziet zich door haar overheid vergeten, verlaten, overgeleverd aan het wangedrag van de anderen, wie dat ook moge wezen. Als er dan een Hans flipt en mensen vermoordt, dan vinden politici en hun correct gevolg wel de oorzakelijk tante. Ze zouden best in eigen boezem zien en eerlijk werken op hun respectievelijke ministeries en kantoren, en er zweten voor hun stiel! Een te groot deel van de bevolking voelt zich getart. Ondertussen spenderen hoge heren tijd en kosten aan arrogante optredens en onverbindelijke shows. En de kranten showen mee.

Hoe ver naast de werkelijkheid mag hun waarheid klinken ? Niemand hoeft die onzin te begrijpen. Voor de letterzetters volstaat het om bij enige conservatieven het waanidee te verbreiden dat Verhofstadt weer goed bezig is. Een poging om het afgekalfd VLD-partijke blauw bij te schilderen!
Doorzichtiger was de krant geweest met het volgende:

Maar zo duidelijk zou Verhofstadt het nooit gedicteerd hebben.

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home