15.11.06

Drie triestigaards.


Al mag de Eerlijke Handel niet zo heerlijk zijn als Oxfam Fairtrade doet geloven, men mag er reclame voor maken.
Afgekeken van de promotie voor de Antwerpse Patrick-verkiezing, stellen BeeVeekes van het lichte amusementsgenre zich ter beschikking van de nieuwste Fairtradecampagne. Voor Tv oogden de netkousenbenen van Geena Lisa lang en breed vanonder een opgeheven katholieke nonnen kazuifel. Mooi belachelijk gemaakt meegenomen!
Tom Barman en Toots Thielemans doen samen een onschuldig strijkje. Geliefde muzikanten, al slaat de waarde van hun mening op geen orgel, niets belet hen om aan eender welke zaak een duwtje te geven.
Dat laatste geldt niet voor de hierboven geafficheerde heren. Hun publicitaire steun voor een particuliere zaak maakt hun tot een triestig trio. Duce Elio di Rupo roder dan Oxfam, zoals voormalig liberaal Guy Verhofstadt lid van een linkse Volkspartij, en Steve Stevaert - weeral eens vergeten dat hij zich vanaf de socialistische barricaden tot provinciegoeverneurschap verhief -, alle drie bezondigen zich. Hun openbare steun aan Oxfam strookt niet met hun plicht. Een waardige minister-president, een waardige premier, een waardige goeverneur is geen colporteur van commerciƫle en niet onomstreden belangen .

Labels: , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home