19.12.06

Krant met kwaliteitslabel.

De Standaard , ongelooflijk interessant ! Baudouin zal het graag horen !

Uit de krant van dinsdag 19 december 2006 : | Bron: BELGA

Gert Vermeulen wil een kwaliteitslabel voor prostituees. Zo zou het onderscheid tussen de niet-uitgebuite prostituee die op vrijwillige basis werkt en een slachtoffer van mensenhandel en seksuele uitbuiting duidelijker moeten zijn. Dat bericht Gazet van Antwerpen dinsdag.
De Gazet van Antwerpen berichtte inderdaad :
De Koning Boudewijnstichting (KBS) wil een kwaliteitslabel voor prostituees om de niet-uitgebuite hoer die op vrijwillige basis werkt, te onderscheiden van een slachtoffer van mensenhandel en seksuele uitbuiting.
De Standaard ziet er geen graten in om deze verkeerde informatie te blokletteren.
De mededeling, alsof ook mensen aan ISO -normen kunnen voldoen is haast even twijfelachtig:
Met een kwaliteitslabel voor prostituees (een ISO-69-norm (sic)) kan de overheid haar positie verbeteren, het gevaar op uitbuiting verminderen en de mensenhandel in de seksuele sector beter in kaart brengen, alsdus de professor.
Dus als 'alsdus' de professor het zegt klopt het, al botst het 'alsdus' . Immers, zoals het keurmerk voor varkensvlees, minder de varkens en meer de verbruiker ten goede komt, verbeteren gelabelde prostituees de positie van de overheid. De wormstekigheid zal zeker afnemen, bij de prostituees toch.


Pas in extremis geeft de standaardkrant toe dat " een keurmerk voor hoeren" toch geen initiatief was van de fameuze koninklijke Stichting. Geloofd zij koning Baudouin ! Hij ruste voorlopig verder in vrede ! Edoch, zijn Stichting mochte spoedigst een kwaliteitslabel voor kranten bevroeden !

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home