19.4.06

Fotoeditor (bewerkt na vastname moordenaar)

Beelden die hier voorheen stonden werden vervangen door gelijkaardige foto's waarop het gezicht van de ondertussen gevatte daders onherkenbaar werd gemaakt (voor zover dit niet reeds het geval was).
De robotfoto werd kort na vrijgave door het parket weer ingetrokken omdat ze ter opsporing van de
verdachte onbruikbaar was. Je kan er dus op zien hoe hij er niet uitziet. Publicatie van afbeeldingen die tonen hoe een minderjarige misdadiger er niet uitziet, is tot nader order vermoedelijk nog toegestaan. (27 april 2006)
Bovenstaande beelden werden het laatst vrijgegeven en waren te vinden bij Het Laatste Nieuws, ze komen van een priv├ęcamera, (hier de video ) de kwaliteit is dan ook iets beter dan die geleverd door de museumstukken in het Centraal Station. Moest de federale overheid er nu nog in slagen foto's en filmmateriaal in het buitenland op het groot scherm te brengen! Of loont het zich niet daar een internationaal opsporingsbevel aan vuil te maken ? Wie echter een van de daders via de gepubliceerde robotfoto kan aanwijzen zal wel meer dan helderziend moeten zijn.
De Federale Politie heeft eerst onderstaande foto's van de "verdachten" vrijgegeven. De kwaliteit kon beter. Waar de dames/heren speurders 6 dagen voor nodig hadden laat zich met een beetje bewerking toch nog iets verbeteren. De kranten publiceerden een vrijgegeven robotfoto, moeilijk te zeggen van welke dader op de foto's. Met baard of hoofddeksel ontstaat al een heel ander type.
Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home