7.4.06

Limburg niet allein.

Je hoeft niet alles te weten. In Belgiƫ. Om bevoegd te zijn. Een Mini ster van Begroting. Iets met veel centen en veel centen tellen. Onwetend in het kwadraat struikelde het excellente wicht al eens over een vierkantswortel. Zich misrekenen en er flagrant over liegen laat het doorgaan voor onnauwkeurig communiceren. Belgische mandaten worden aan woordkramers toegewezen. Vlot, lachend, leuk, volks, prijsbeesten in show en shows. Waarin een klein land groot is.
Steve Stevaert uit dezelfde stal als Freya . Limburgse Belg en nieuwbakken goeverneur in zijn provincie. Knipt geen gaten in een haag. Past aan ieder hemd een mouw. Plaatst zijn Limburg op de wereldkaart. Onversaagd in show en shows. De kenner en minnaar des Vaderlands weet bij herhaalde herhaling uit te kramen dat Limburg pas sinds 1839 bij het Koninkrijk der Belgen werd gevoegd. En wij onwetenden die immer dachten dat in 1839 het deel van Limburg ten Oosten van de Maas, samen met Maastricht aan Nederland werd afgestaan. Waardoor Hasselt de hoofdplaats van het Belgische deel van Limburg kon zijn.
Eens een geschiedenisboekje doorbladen, Steve ! Als provinciehoofdstad heeft Hasselt helaas nog geen 175-jaar te vieren, maar uw provincie smaakt sinds 1830 alle heuglijke Belgische genoegens, ook helaas, maar wel niet allein.

Labels: ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home