26.8.06

Action " Vrije Tribune Libre !" - actie .

Regering start met nieuwe actie voor warme samenlevung. Na de actie "Vrij Crapuul Libre !" lanceert de regering de actie " Vrije Tribune Libre !".

Dendermonde. Ien aanouweziichkeid van aarrre ekxsellente Viezs Mieniesterr en Mieniesterr van de Djustiezs, ouwerd de actie "Vrij Crapule libre" eden plecktik afgesloot met de leverriink van "eene mètalle deur, terr vervangkiink fan ene outten deurr met eene niieve zslloot".
Door haar te korte aanlooptijd kende "Vrij Crapuul Libre !" slechts een matig succes. Het aantal gegadigden ( 17) dat er blijvend gebruik van maakt, ligt beneden de verwachting. Als blijk van goed bestuur en als warme tegemoetkoming aan de behoeften van de bevolking, gaat de federale regering over tot de nog meer warmtegevende actie: "Vrije Tribune Libre !".

Onder de kundige leiding van de uit de hoogtewerkster Laurette Onkelinx, en met de welwillende medewerking van freewieler Patrick Dewael, wordt onze nationale voetbalsport tot bij de breedste lagen van de bevolking gebracht. De regering zal plaats op de tribune bieden aan geengageerde burgers, die er door hun inzet toe bijdragen om België nog correcter op de wereldkaart te zetten. Mits te voldoen aan enige voorwaarden kan iedereen gratis en laif vanop de tribune, de prestaties van ons Belgisch nationaal elftal gaan bewonderen.


De eerste gegadigde die dit grote geluk te beurt viel, was de jongeheer Mariusz O. Sinds kort is Mariusz O., nomade van Poolse nationaliteit, gedomicilieerd in Kasteelbrakel ( Braine-le-Château). Door zijn bijzondere activiteiten bleven zijn vorige sporadische verblijven in ons land voor de overheid niet onopgemerkt. Onlangs vormde zijn uitgesproken voorkeur voor het verhandelen van tweedehands MP3-spelers het voorwendsel om door racistische elementen binnen de federale politie als Noordafrikaan publiekelijk te worden opgevoerd. Dit hem aangedane onrecht werd door de overheid goed gemaakt door de jongeheer Mariusz O., een educatief programma met vaste stek in Kasteelbrakel aan te bieden. Door de vaststelling dat de jongeheer Mariusz toch niet al te zwaar katholiek was, lag de weg van Kasteelbrakel naar het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht breed voor hem open. Het werd voor alle betrokkenen een heuglijke dag .
Het initiatief " Vrije Tribune Libre !" draagt de goedkeuring mee van alle regeringspartijen, slechts de fractievoorzitter van Spirit maakte na kennisname van de 0 - 0 eindstand van de Belgen tegen Kazachstan, enig voorbehoud.

Wenst u ook op kosten van ons goevernement te genieten van een prachtige internationaal sportevenement ?
Stuur dan uw kandidatuur met beknopt C.V. naar info@just.fgov.be ! Hoe meer uw aanwezigheid ertoe kan bijdragen om het niveau op de tribune op gelijke hoogte te brengen met het niveau op de grasmat, hoe groter uw kansen op een vrije tribuneplaats.
"Vrije Tribune Libre !" biedt ook aan niet-sportfanaten een onvergetelijke gebeurtenis tijdens een volgend internationaal treffen van onze Rode Duivels.
Door "Vrije Tribune Libre !" kan u op 6 september 2006 samen met een dertigtal Tsjetsjenen van de Carré Beach in Oostende naar Armenië vliegen. Daar wacht u samen met de Tsjetsjenen een warm onthaal door de Armeense X-site.

De verder "Vrije Tribune Libre !" kalender is eveneens zeer beloftevol:
Op 7 oktober 2006 : Match van Servië-Montenegro tegen de Rode Duivels, in gezelschap van ontsnappingskunstenaars Murath Kaplan en Niek Bergmans.
11 oktober 2006: Rode Duivels tegen Azerbeidzjan, met de kindervrienden Abdallah Ait Oud , Marc Dutroux en Michel Fourniret.
15 november 2006 Rode Duivels - Polen, spediale thuiswedstrijd voor de weggelopen zigeunerjongen Adam Giza (terugreis vanuit Warschau op eigen kosten).

Brussel. De (franstalige) woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond ontkent ten stelligste het gerucht als zou "Vrije Tribune Libre !" meerdere tribune-vrijkaarten gekocht hebben op naam van Elio di Rupo, Andre Flahaut, J.-L. Dehaene, P. Jansen en zuster Monica Van Kerrebroeck. Over mogelijke voorbehouden tribuneplaatsen voor F. Dewinter en Y.Leterme gaf hij geen commentaar.

Jan Segers bevalt van hetzelfde idee.... Hieronder zijn mosterd op 28 augustus 2006.


2006-08-28


Gezocht: ticket voor België-Polen op 15 november

jan segers

Hoezo, een voorrecht? Wat nou, een gunst? Een regelrechte kwelling moet het geweest zijn, ei zo na een straf, om de hele wedstrijd België-Kazachstan live te moeten meemaken in het stadion van Anderlecht. Een snertmatch was het, zonder goals en zonder grote kansen tenzij om het zélf op een lopen te zetten, maar die liet hij wijselijk liggen. 't Is dat Mariusz O., als hij braaf is en zich een beetje gedraagt, daar in zijn jeugdgevangenis in Kasteelbrakel, op 15 november graag naar de match België-Polen zou gaan kijken. Daar heeft hij wat meer voeling mee. En zoals u weet, is een stuk voeling met het maatschappelijk gebeuren erg belangrijk, ook voor jonge delinquenten die we toch een nieuwe kans moeten geven in een maatschappij waarvan ze per slot van rekening een stuk het slachtoffer zijn en blablabla etcetera. De kans is trouwens groot dat Mariusz straks in het Koning Boudewijnstadion enkele keren juichend mag opspringen uit zijn kuipzeteltje, want die Belgen zijn te pakken, dat weet hij uit ervaring.
....................

Niemand betwist dat je misdadigers moet voorbereiden op hun inpassing in de maatschappij en dat je dat niet doet door hen elk contact met die maatschappij te ontzeggen, hun wil te breken en hun geest te doden. Dat bevordert alleen de wraakzucht. Een beschaafde samenleving moét de kans op recidive erbij nemen en het risico durven lopen dat ze voor de tweede keer het slachtoffer wordt. Dat geldt ook voor de Abdallah Aït Ouds, de Kaplan Murats en de Mariusz O's van deze wereld. Maar niet nu en niet zo. Dit was zout in een open wonde.

Labels: , , , , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home