27.5.09

De gelijke berechtiging


Parket laat tieners die Fabiola in coma slaan vrij.
Vijf jongeren tussen 14 en 19 jaar hebben in Geraardsbergen koningin Fabiola in coma geslagen bij een handtasdiefstal op vrijdag 22 mei 2009. De politie kon nog dezelfde avond de daders oppakken, maar de bevoegde parketten lieten hen meteen weer vrij.
Gruwelijke aanval
Om de sacoche van koningin Fabiola te bemachtigen - op klaarlichte dag, voor haar deur aan de voet van de muur van Geraardsbergen - sloegen en schopten de vijf jongeren haar genadeloos. De hersenen van de vrouw kregen geen zuurstof meer, haar longen klapten in en haar gezicht werd verbrijzeld. Vier dagen na de feiten, die nu pas bekend raakten, vecht de koningin nog steeds voor haar leven, aldus de krant.
Drie parketten bevoegd
De verdachten zijn jongeren uit Brussel en Lessen, bij Doornik, die naar Geraardsbergen waren afgezakt om een reeks diefstallen te plegen. Er zijn drie verschillende parketten bevoegd voor de feiten, en geen enkel van die parketten vond het blijkbaar nodig om één van de daders aan te houden of naar een instelling te sturen. "We weten niet wie precies verantwoordelijk is voor welke feiten, iedereen vertelt een andere versie", vernamen onze collega's van de krant. Koningin fabiola is hersendood. De verdachten zitten inmiddels alle vijf thuis bij hun familie. (vrij naar het hln)

De daders zijn verdachten, afgezakte jongeren, tieners, thuis in familiekring.

Zeer Gevaarlijke Boosdoener opgespoord en aangehouden!

"Op 21 juli zullen wij Christiane De Cremer met een kruisboog doodschieten." Dat schreef de tot dusver onbekende organisatie O.E.D.H. Flandres in een brief die bij de krant 'La Dernière Heure' in de bus is gevallen.

Zowel de terreurcel van de federale politie als minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt namen de dreigementen ernstig en startten een onderzoek. Er zal ook nagegaan worden of bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli.
Vol fouten
De dreigbrief is in het Frans opgesteld en staat bol van de taal- en tikfouten De opsteller heeft vermoedelijk een elektrische tikmachine gebruikt. De brief werd gepost in een envelop waarop een oude postzegel werd aangebracht van 5 centiem uit de vorige eeuw.
Terrorismecel
De brief werd toevertrouwd aan speciale afdeling binnen de terrorismecel van de federale politie. Ook het Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging (OCAM) is op de hoogte. Op de brief zijn bruikbare vingerafdrukken gevonden, maar dat helpt de speurders alleen verder als zij in hun databank een vingerafdruk vinden die daarmee overeenstemt.
Foto's van affaire met Tito
In de brief zelf luidt het onder meer dat de 64-jarige vrouw onwaardige is omdat ze "koning Boudewijn in Spanje heeft vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". De briefschrijver melde ook dat "een schot met een kruisboog een einde zal maken aan dit ergste uitschot, het zal afgevuurd worden vanuit het park tijdens het defilé van 21/07/2009". (vrij naar belga/mvl op 16 mei 2009)In een residentie in de Koninklijke Baan in Koksijde is dinsdagavond een man opgepakt die mogelijk de dreigbrief aan het adres van Christiane De Cremer schreef.
De verdachte is John B., een man van rond de 60 jaar oud, van Schotse afkomst, die getrouwd is met een Waalse vrouw. Hij zou vermoedelijk de auteur zijn van de brief die vorige week naar de redactie van La Dernière Heure werd verzonden waarin stond dat Christiane De Cremer tijdens het defilé van 21 juli zou omgebracht worden met zijn kruisboog. De afzender woonde in Koksijde.

Onderzoek door de politie Westkust leidde naar John B. die door de buurtbewoners omschreven wordt als een zonderling, een wat labiel, maar een ongevaarlijk persoon. De man werd dinsdag na een huiszoeking die ruim 4 uur duurde, meegenomen voor verhoor.

Of hij ook effectief de briefschrijver is, zal uit het verder onderzoek dat door het parket en de federale politie van Brussel wordt gevoerd, moeten blijken. (vrij naar belga)

Ze hebben John B. , John B. is labiel , John B. is 60 jaar, John B. is van Schotse afkomst, John B. is met Walin getrouwd, de residentie van John B. is in Koksijde en wel hier. Allen daarheen , de familienaam van John B. staat er naast de voordeur!

Labels: , ,

Links to this post:

Een link maken

<< Home